Kristóf Szűcs ‘IronMan’ 2xWC, 2xEC

Posted | filed under Competition system.

Szűcs Kristóf ‘IronMan’ a Global Grappling képviselője, bíró, versenyző. A Tatami Centrum tagja 2004 áprilisa óta. Brazil Jiu Jitsu és Grappling Világbajnok és Brazil Jiu Jitsu Európa Bajnok Gi-ben és NoGi-ben egyaránt. Brazil jiu jitsu-ban lila öv fokozata van a Gracie Barra Akadémián.

Kristóf a 2014-es Brazil Jiu Jitsu VB-n aranyérmes lett

Kristóf a 2014-es Brazil Jiu Jitsu VB-n aranyérmes lett

Kristóf 2014 május végén Long Beach-en Kaliforniában a Walter Piramisban rendezett BJJ Világbajnokságon felnőtt kék öv Open-ben aranyérmes és Világbajnok lett, felnőtt kék öv 88 kg-ban pedig bronzérmet szerzett!

2014 áprilisában Rómában a NoGi Európa Bajnokságon felnőtt kék öv Open-ben aranyérmes és Európa Bajnok lett, felnőtt kék öv 94 kg-ban pedig bronzérmet szerzett!

Kristóf Rómában a NoGi EB-n egy arany- és egy bronzérmet szerzett

Kristóf Rómában a NoGi EB-n egy arany- és egy bronzérmet szerzett

2014 januárban Lisszabonban a felnőtt kék öv 94 kg-ban Európa Bajnok lett!. (Ezzel egy hét éves időszak ért véget, ugyanis felnőtt Európa Bajnoki címet a magyarok közül eddig csak Halmi Viktor tudott szerezni 2007-ben.) Kristófnak a 36 fős mezőnyben öt mérkőzése volt és a döntőben sem talált legyőzőre!

Szűcs Kristóf BJJ Európa Bajnok

Szűcs Kristóf BJJ Európa Bajnok

Kristóf eredményesen küzd az Open kategóriákban is. Nem ritka az sem, hogy mind súlyában, mind Open-ben érmet szerez. Szűcs Kristóf eredményei nemzetközi versenyeken:

 • A 2010-es FILA Grappling VB-n (Dakovo, Horváto.) Gi-ben 2 x ezüstérmes (súly, Open) lett.
 • A 2010-es FILA Grappling VB-n (Dakovo, Horváto.) NoGi-ben 2 x bronzérmes (súly, Open) lett.
 • A 2011-es FILA Grappling Világbajnokságon (Tamási, Magyaro.) Gi-ben aranyérmes (Open) lett.
 • A VIII. BJJ Hungarian OPEN-en (Budapest, Magyaro.) kék övben aranyérmet (súly) szerzett.
 • A WPJJC 2014 válogatón (Varsó, Lengyelo.) kék övben 2 x aranyérmes (súly, Open) lett és kijutott az Abu Dhabi-i döntőre.
 • A IX. BJJ Hungarian OPEN-en (Budapest, Mo.) kék övben 2 x aranyérmet (súly, Open) szerzett.
 • A 2014-es BJJ Európa Bajnokságon (Lisszabon, Portugália) kék övben aranyérmes (súly) lett.
 • A 2014-es BJJ Kelet-Európa B.-on (Zágráb, Horváto.) kék öv 2 x aranyérmes (súly, Open) lett.
 • A 2014-es BJJ NoGi Európa Bajnokságon (Róma, Olaszo.) kék övben aranyérmes (Open) lett.
 • A 2014-es BJJ NoGi Európa Bajnokságon (Róma, Olaszo.) kék övben bronzérmes (súly) lett.
 • A 2014-es BJJ Gi Világbajnokságon (Long Beach, USA) kék övben bronzérmes (súly) lett.
 • A 2014-es BJJ Gi Világbajnokságon (Long Beach, USA) kék övben aranyérmes (Open) lett.
 • A 2014-es Zadar-i IBJJF versenyen (Horvátország) lila övben 2 x aranyérmes (súly, Open) lett.
 • A 2014-es Londoni IBJJF versenyen (Anglia) lila övben 2 x aranyérmes (súly Gi, NoGi) lett.
 • A 2014-es Londoni IBJJF versenyen (Anglia) lila övben ezüstérmes (Gi Open) lett.
 • A WPJJC 2015 válogatón (Belgrád, Szerbia) lila övben 2 x aranyérmes (súly, Open) lett és kijutott az Abu Dhabi-i döntőre.
 • A 2014-es European Jiu-Jitsu Challenge-en (Varazdin, Horváto.) lila övben 2 x aranyérmes (súly, Open) lett.

Édesapja Sándor és öccse Andris is kiváló tagja a közösségünknek. Öccsében is megvan a tehetség, eddig magyar, nemzetközi és világ versenyen egyszer sem veszített Szűcs András, csak ezért nem Világbajnok, mert az ő korosztályában még nem annak hívják a győztest.

Szűcs Andris a dobogó legfelső fokán a 2010-es Világbajnokságon

Szűcs Andris a dobogó legfelső fokán a 210-es Világbajnokságon

Amikor Kristóf 2011 november 6-án elérte élete addigi legjobb eredményét, testvéroldalunkon, a tatamicentrum.hu-n így emlékeztünk meg róla:

Sensei Fekete Sándor tavaly elért két Világbajnoki címe és Lakatos Sándor szintén tavaly elért három Világbajnoki címe után az idei Magyarországon megrendezett VB-n felavattuk a Tatami Centrum harmadik grappling Világbajnokát Szűcs Kristóf személyében. Kristóf november 6-án a Grappling Gi Junior Abszolút kategóriában legyőzte Isichko Yaroslav kiváló ukrán versenyzőt és ezzel aranyérmes lett!

Szűcs Kristóf a dobogó tetején a Világbajnoki cím megszerzése után

Szűcs Kristóf a dobogó tetején a Világbajnoki cím megszerzése után

Amit tavaly Lakatos Sanyiról elmondtunk, szerencsére igaz Szűcs Kristófra is. A tehetség és szorgalom a személyében is együtt van és mindehhez az elfogadás és töretlen hit mesterében, Fekete Sándorban. Ők is egy rendkívüli párost alkotnak, mely lehetővé tette a különleges eredményt. Sanyi bácsi kívülről belülről jól ismeri a technikákat, instruálja és küzd is a tanítványaival, így az ő technikáit is megtapasztalja mindkét módon. Azonosan gondolkoznak, a verseny közben is megvan közöttük a kétirányú kommunikáció.

Kristóf céltudatossága rendkívüli. Nem csak edzéseit, hanem életmódját, étkezését, teljes napjának szinte minden percét úgy próbálja átélni, megélni, hogy a céljának az elérését segítse. Az utóbbi években rendkívüli erejű és technikájú fiatalemberré, versenyzővé fejlődött. Fellépése is meggyőző, testalkata és izomzata mutatja a kivételesen sok edzésmunkát.

Kristóf akcióban a 2011-es FILA VB-n

Kristóf akcióban a 2011-es FILA VB-n

Szűcs Kristóf tehetsége és céltudatossága azok közé a pár kivételes (jelenlegi és volt) tagunk közé emeli, akik a személyükben megtestesítik azt az optimális tanítványt, mestert, versenyzőt, akik a ju jitsu-t rendkívül magas színvonalon űzik és képviselik. Kivételes tehetségük és szorgalmuk, de mindenekelőtt a különleges kapcsolatuk a ju jitsu-val (mintha a ju jitsu-t nekik találták volna ki) emeli ki őket, és megérint bennünket, megérezzük ezt bennük. Korábban Kocsis Gábor, Mócza Lajos, ma az említett három kiválóság mellett bontogatja szárnyait egy újabb, még nagyon fiatal tehetség, aki mindannyiunknál többre viheti egyszer, de ez majd egy újabb történet lesz.

A győzelem pillanata

A győzelem pillanata

Hisszük, hogy a ju jitsu a számunkra leginkább megfelelő harcművészet, ápolása, fejlesztése elsőrendű feladatunk. Hisszük továbbá, hogy a fejlesztéshez, a technikák precizitásának, életszerűségének a megőrzéséhez szükség van a rendszeres megmérettetésre, ezért nem utasítjuk el a versenyzést. Tagjaink kisebbik része versenyez, ez csak mint lehetőség jelenik meg a képzési rendszerünkben. Természetesen itt is érvényesül az a mentalitás, amit a japánoktól tanultunk (sőt talán ez a legfontosabb, amit tőlük tanultunk): bármivel is foglalkozol, igyekezz azt a lehető legjobban tenni!

Gratulálunk Kristófnak a világraszóló eredményhez, köszönjük szüleinek, edzőinek és edzőtársainak, hogy segítették az útján, és kívánunk további sikereket ezen az úton!

A Szűcs család a 2011-es Magyar Bajnokságon 8 aranyérmet nyert!

A Szűcs család a 2011-es Magyar Bajnokságon 8 aranyérmet nyert!

A G4 Global Grappling Liga 2012-2013-as első évadának legeredményesebb versenyzője Szűcs Kristóf lett 46 rangsor ponttal! Gratulálunk!

A különdíj átadása

Négy első helyezés és egy különdíj az I. Budapest Grappling Bajnokságon

Hozzászólások lezárva.